Следвайте Гласове в Като буря в чаша вода - така управителят

...
Следвайте Гласове в Като буря в чаша вода - така управителят
Коментари Харесай

Шефът на БНБ Димитър Радев: Приемането на еврото е добре за България и за българите

Следвайте " Гласове " в
" Като стихия в чаша вода " - така шефът на Българската национална банка Димитър Радев разказва в интервю за в.  твърденията, че Българска народна банка е изготвила отчет, в който споделя, че България не е подготвена за еврото.

" Решението на Народното събрание с толкоз внушително болшинство изненада политическите съперници на еврото и те подхващат обезверени стъпки да блокират процеса ", споделя още Радев, представен от Българска телеграфна агенция.
Управителят на Българска народна банка засяга гласуването на депутатите от края на месец октомври, когато след диспути Народното събрание даде мандат на Българска народна банка и Министерството на финансите да ускорят техническите процедури за влизането на страната ни в еврозоната.
През предходната седмица обаче депутати от няколко разнообразни групи обявиха, че са прочели разбор адресиран до тях от Българска народна банка, в който се показват редица негативи пред приемането на страната ни в еврозоната.

Твърдението, че можеш да приказваш срещу еврото, само че да защитаваш валутния ръб и лв., " провокира високо покачване на веждите на всички професионални наблюдаващи както у нас, по този начин и в чужбина ", добавя Радев.
" Еврото е нашата аварийна валута, на която се крепи стабилността на лв., на валутния ръб и на целия ни паричен режим. Атаките против еврото са на процедура офанзиви против лв. и валутния ръб ", отбелязва шефът на Българска народна банка.
На въпрос " Защо настойчиво се приказва, че информация за антиевро говоренето се дава от хора в Българска народна банка? ", Радев дава отговор: " Първо, не мисля, че е правилно да се приказва в множествено число. Второ, хората в Българска народна банка са експерти от доста високо качество и няма да позволи, до момента в който съм на тази позиция, да бъдат въвличани или употребявани в политически интриги. От лятото на 2018 година, когато стартира същинският развой на присъединение, до момента има към 270 решения на Управителния съвет на Българска народна банка, свързани с тематиката. Всички те са признати единомислещо и нито едно от тях не е антиевро. Точно противоположното. Ако някой в публично качество работи по един метод, а импровизирано работи по различен метод, това е проблем за съответния човек и за институцията. Но това е разгадаем проблем ".
Относно изразени рецензии към Европейската централна банка от страна на представители на Българска народна банка Радев показва, че " когато си част от структурите на тази институция, имаш задоволително благоприятни условия да го правиш в границите на тези структури. Когато обаче не казваш нищо в границите на тези структури, а единствено чинно кимаш с глава, а по-късно използваш вътрешна информация да критикуваш обществено институцията, това най-малкото е потъпкване на институционалната и професионалната нравственос ".
На въпрос дали ще се получи " тази работа с еврото ", Радев споделя, че това ще се случи, " тъй като е добре за България и за българите ".
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
08 Ное 202240207 Ное 202283406 Ное 202221705 Ное 202227304 Ное 202235403 Ное 2022452КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022134019 Окт 202272408 Ное 202215824 Sep 20222545
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР